top of page

Spirit door emotionele bewustwording

Tijdens onze levensreis zijn er momenten waarop we een ontkoppeling voelen, een gevoel van afgesneden zijn van onze authentieke/universele bron, onze spirituele essentie. Het lijkt wel alsof je in de nacht door een dichtbegroeid koud bos dwaalt, waar het maanlicht nauwelijks door het dikke bladerdak dringt waar je graag wat licht zou zien. Deze momenten, gekenmerkt door emotionele stormen, neerhalende gedachten en een gevoel van onthechting, zijn niet louter obstakels; ze zijn in feite een integraal onderdeel van het spiritueel ontwaken en je persoonlijke groei.


De trap

Laten we eens kijken naar mijn verhaal, een (on)bewuste zoeker op het (spirituele) levenspad. Vroeger voelde ik mij vaak overweldigd door emoties en kwam ik in een greep van onverklaarbaar verdriet of angst. Ik voelde me niet verbonden, alsof er een dikke mist over mijn zijn was neergedaald waardoor mijn authentieke zelf werd verborgen. Dit gevoel van ontkoppeling was ontmoedigend, waardoor ik meer ging leven om de goedkeuring van anderen.Mijn reis nam echter een wending toen ik dieper op zoek ging waarom ik mezelf blokkeerde. Gevarieerd en breed georiënteerd volgde ik cursussen en opleidingen om mezelf van kennis te voorzien en deze in mijn leven te integreren. Het werd mij steeds duidelijker dat het geblokkeerd of afgesneden voelen geen indicatie was van falen, maar eerder een oproep tot diepere opmerkzaamheid en emotioneel bewustzijn. Ik ben mijn emoties met de tijd steeds meer gaan omarmen en als boodschappers gaan zien die allemaal essentiële informatie over mijn innerlijke wereld met zich meebrachten.


Moed

Ik leerde en durfde steeds meer mijn aandacht naar binnen te richten. Aandachtig kan ik nu de emoties, de verhalen en overtuigingen die mijn blokkades veroorzaakten observeren. En soms nog steeds worden thema's licht geraakt. Nu doorzie ik ze en begrijp ik waar er nog wat ontrafelt moet worden of wat er gewoon mag zijn. Elke emotie was een draad, en door deze draden te volgen kon ik mijn weg terugvinden naar mijn diepere verbinding met mijn spirituele bronnen.


Terwijl ik het sjamanisme beoefende, ontdekte ik ook dat emoties geen vijanden waren die bestreden moesten worden, maar energieën die begrepen en getransformeerd moesten worden. Ook dat donkere energie op een goede manier gebruikt kan worden. De zin: “gebruik demonen handen met een boeddha hart" is wat me daarin krachtig houdt.

En gewoonweg met alle soorten emoties zitten, zonder oordeel of weerstand, ze door mij heen laten stromen, waardoor de vastgezette spanningen (blokkades) werden opgeheven die mijn verbinding met mezelf hadden verstikt.


Grit

Deze beoefening van emotionele mindfulness is een essentieel onderdeel van mijn spirituele discipline. Ik maak elke dag tijd vrij om rustig even te zitten en me te concentreren op de sensaties in mijn lichaam, waardoor er soms emoties opkomen en voorbijgaan zonder mij eraan vast te houden. In de tijd van een vechtscheiding is dit niet altijd gemakkelijk; sommige emoties zijn nog steeds pijnlijk als het om mijn kinderen gaat. Maar door er doorheen te gaan en een secure base te voelen en voor mijn kinderen te zijn blijft mijn verbinding met de spirituele bronnen steeds sterker worden.Door dit proces realiseerde ik mij dat de emotionele blokkades niet alleen obstakels waren, maar ook kansen voor persoonlijke groei. Het waren uitnodigingen om dieper in mijn weggedrukte innerlijke wereld te duiken, oude wonden te helen en meer verbonden en bewuster naar voren te komen vanuit mijn intuïtie en authenticiteit.

Mijn dankbaarheid is oneindig!

Het gehele proces vanaf 2017 herinnert mij er krachtig aan dat er op momenten waarop ik mij geblokkeerd of vastgelopen voel een diepgaande kans bestaat op persoonlijke groei en meer verbinding met mijzelf.DAAD

Als jij je afgesneden voelt van jouw eigen bron, is dat een teken om naar binnen te keren, om je meer bewust te worden van de emoties en lichamelijke sensaties die in je lichaam opkomen. Dat je de tijd neemt om je emotionele bewustzijn verder te ontwikkelen en dat kennis én persoonlijke kracht een essentieel pad is naar dieper spiritueel bewustzijn en innerlijke groei.


Dus, de volgende keer dat je je geblokkeerd, leeg of afgesloten voelt, houd dit in gedachten en weet dat dit precies het pad is welke je moet volgen om te komen waar je voor bestemd bent.
7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page